Dierenaangelegenheden (RDA) gepubliceerde rapport ‘Hondenbeten aan de Kaak gesteld’.
De Raad van Beheer heeft de nodige kanttekeningen bij de adviezen in de zienswijze.
Wij hebben inmiddels gereageerd richting de RDA, de staatsecretaris en het Ministerie van Economische Zaken.

Onze brief, onze inhoudelijke reactie en de rapportage kunt u hier lezen.

Wij vonden het van belang om dit belangrijke item met u te delen als Raadar abonnee.

Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn.

Met vriendelijke groeten,

Ingeborg de Wolf & Rony Doedijns | Directie

 


 

RAAD VAN BEHEER KENNIS TOUR 2017: SCHRIJF JE NU IN!

Wegens groot succes organiseert de Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie over houden van honden, ook dit jaar weer een lezingen tour door het land: de Raad van Beheer Kennis Tour. De inhoud van de lezingen is niet alleen voor fokkers maar ook voor hondenbezitters, hondenliefhebbers, dierenartsen, paraveterinairen, (aspirant-) keurmeesters, leden van fokadviescommisies, bestuursleden van kynologische verenigingen en overige geïnteresseerden interessant. De inschrijving is nu open.

De Raad van Beheer Kennis Tour bestaat uit een serie lezingen door toonaangevende sprekers. Dit jaar zijn er maar liefst zes verschillende sessies:

  1. Van pup tot pensioen – een uniek kijkje achter de schermen bij Hulphond Nederland’ door Sandra Huisman en Pieter Blickman. De volledige opbrengst van deze lezing komt ten goede aan Hulphond Nederland.
  2. Epilepsie: voorkomen, erfelijkheid, behandeling, valkuilen’ door dr. Paul Mandigers (1e sessie is al vol, er zijn 2 extra sessies ingepland).
  3. De wereld van kleuren bij honden – vachtkleuren’ door Marjolein Roosendaal.
  4. De wereld van kleuren bij honden – ogen & neuzen en kleurgebonden ziektes’ door Marjolein Roosendaal.
  5. Propriocepsis voor de pup’ door Sam Turner.
  6. Fokken voor diversiteit – de noodzaak van dek-beperkingen en het nut van inkruisen van andere rassen’ door dr. Pieter Oliehoek.

De Kennis Tour sessies vinden door het hele jaar ’s avonds plaats op verschillende locaties door het land. Mede dankzij onze partners Proteq Dier & Zorg, Eukanuba en dit jaar ook Bayer Animal Health, kunnen we deze sessies tegen een aantrekkelijk tarief (€ 19,50 incl. BTW) organiseren.

Meer informatie en inschrijven
Meld je nu aan, vol = vol.

Voor alle data, locaties én inschrijvingen zie www.houdenvanhonden.nl/kennistour

 

Alle geplande sessies zijn uitverkocht. Vervolgsessies of nieuwe sessies komen weer in 2018. Planning en inschrijving daarvan volgt eind 2017.